Polarfeed lærebedrift for seks fagutdanninger

Marcus Martinsen (18) blir historiens første lærling hos Polarfeed AS.

Hjørnesteinsbedriften i Øksfjord har nå fått alle godkjenninger på plass som lærebedrift for intet mindre enn seks ulike fagutdanninger.

-Dette er en stor og viktig dag for oss. Med tanke på den langsiktige rekrutteringen er det en stor styrke for Polarfeed å kunne tilby lærlingeplasser til lokal ungdom og ungdommer fra regionen generelt. Samtidig kan vi bidra sterkere til å styrke bolysten i distriktet. Det er vi stolte av, sier administrativ leder Sigvald Kristensen i Polarfeed.

Fiskefôrfabrikken i Øksfjord er den eneste norskeide fiskefôrfabrikken i Norge og produserer fôr til oppdrettere langs hele kysten. I fjor ble fabrikken betydelig oppgradert med nytt utstyr og økt produksjonskapasitet.

-Vet jeg vil trives

Marcus Martinsen kommer fra Øksfjord, og skal starte sin lærlingperiode i august.

-Jeg valgte Polarfeed fordi jeg vet at jeg kommer til å trives der. Jeg har tidligere hatt sommerjobb på Polarfeed, der jeg har stortrivdes med arbeidet og ikke minst med arbeidsmiljøet. Jeg ser virkelig frem til å begynne å jobb, sier Marcus Martinsen.

Ifølge Kristensen har interessen for å jobbe på fabrikken vært økende de siste årene.

-Vi har opplevd en positiv trend med at stadig flere lokale ungdommer har søkt sommerjobb hos oss. Det har nok bidratt til at vi for et års tid siden bestemte oss for å starte prosessen med å bli godkjent som lærebedrift. Det er godt å være i mål, og vi gleder oss til å få Marcus med på laget, sier han.

-Utrolig stolte

Fabrikksjef Bo Molter trekker frem samfunnsansvaret som et viktig poeng i denne sammenheng.

-Det er viktig for oss å gi noe tilbake til bygda og vi er utrolig stolte over at Marcus valgte oss som lærebedrift i konkurranse med blant annet oljeindustrien. Dette er et ledd i vår framtidsstrategi for å bygge opp egen kompetanse og rekruttering. Parallelt med dette legger vi nå også til rette for å tilby fagbrevutdanning til de av våre ansatte som ønsker det.

Molter og Kristensen ser for seg at Martinsen blir den første av mange lærlinger som kan ta fagbrev på Polarfeed-fabrikken. Bedriften har nå fire godkjente faglige ledere og kan tilby læreplasser innen hele seks ulike fagutdanninger: Produksjonsteknikkfaget, kjemiprosessfaget, industriell matproduksjonfaget, kontor- og administrasjonsfaget, logistikkfaget og industrimekanikerfaget.